Elektro punjenje na javnim površinama

Saznajte kako ovakav sistem punjenja funkcioniše i koji uređaji su pogodni za tu namenu

 

Električna mobilnost i pametni gradovi, uveliko su tema broj jedan kada je u pitanju razvoj infrastrukture. Stalni trend povećanja broja vozila na gradskim ulicama, ali i zagađenje vazduha, dovoljan su razlog da se sve više gradova prilagođava novim trendovima i radi na unapređenju zaštite životne sredine.
Smanjenje zagađenja, nivo buke i potrošnja fosilnih goriva, dovoljan su razlog da poput metropola koje su već na zelenoj listi i vaš grad preduzme korake ka razvoju infrastrukture potrebne za punjenje električnih vozila.
Mnogi svetski gradovi su već u svojim centralnim zonama zabranili korišćenje klasičnih vozila i učinili ih dostupnim samo za električna vozila. Razvojem infrastrukture zona za električno punjenje podstičete i stanovnike da se u narednom periodu lakše odlučuju za kupovinu električnog vozila.

Kakve su prednosti za naš grad?

Pored toga što dobijate epitet razvijenog i inovativnog grada, bićete prepoznati i kao ekološki osvešteni grad koji brine o životnoj sredini i svojim stanovnicima. Dobićete znatno čistiji vazduh i manje buke na glavnim saobraćajnicama.

Ukoliko se pozicionirate na mapu lokacija, vrlo verovatno da ćete imati i povećan broj turista koji su u tranzitu svratili kako bi dopunili svoje vozilo.

Zarada grada na punjačima

Da li grad zarađuje na punjačima?

Svakako. U startu je punjenje uglavnom besplatno, dok je u kasnijim fazama uobičajeno da poput gradova koji su to već učinili, ponudite komercijalni model upotrebe sistema.

Uvođenjem pametnih rešenja na veoma jednostavan način možete kontrolisati potrošnju, promenu cena i naplatu za izuzetno veliki broj korisnika i stanica za punjenje.

Punjenje flote vozila

Da li možemo puniti flote gradskih vozila?

Naravno. Postavljanje infrastrukture će vam omogućiti da kada nabavite gradska vozila na električni pogon, ona koriste rapoložive priključke po celom gradu.

Mnogo gradovi su već za potrebe javnih ustanova i organa realizovali isključivo nabavku električnih vozila. Na ovaj način se dugoročno može zaista puno uštedeti, ali i dati primer ekološki osveštene sredine.

Tip stanica za javne površine

Koji tip stanica za punjenje je pogodan za javne površine?

Za većinu gradova, AC stanice za punjenje srednje snage od 7,4 do 22 kW uglavnom zadovoljavaju sve potrebe.

Kvalitetno raspoređene, na strateškim mestima, pod kontrolisanim uslovima od vandalizma, one mogu biti dugoročno rešenje za nesmetano funkcionisanje infrastrukture.

Na javnim mestima stanice za punjenje trebaju da zadovolje Mod 3 i Mod 4 načine punjenja prema IEC 61851-1 standardu koji garantuje bezbednost ljudi i vozila.

Preporučeni uređaji

Kontaktirajte nas

Upit za ponudu

Kako bi dobili sve potrebne informacije i cenu proizvoda, molimo Vas da popunite i pošaljete sve potrebne podatke, a mi ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku.