Elektro punjenje za firme

Možemo vam ponuditi odlična rešenja za zaposlene, posetioce ili za punjenje flote vozila.

Svaka moderna i ekološki svesna kompanija trebala bi da razmišlja o ugradnji sistema za elektro punjenje električnih vozila. Čak i ako još uvek vaš vozni park niste zamenili ekološki prihvatljivim električnim vozilima, sigurni smo da ćete se u narednom periodu odlučiti za to.
Ugradnjom punjača za električna vozila značajno podižete ugled kompanije, privlačite nove i svojim zaposlenima i klijentima pružate benefit.

Za kompanije je veoma bitno da imate kontrolu nad svim parametrima punjenja, od troškova do opterećenja mreže, a naši sistemi za punjenje sa smart rešenjima pružiće vam baš to – punu kontrolu. Pre nego što investirate u sistem punjenja električnih vozila, potrebno je da znate nekoliko stvari koje će vam znatno olakšati izbor sistema:

Zbog čega da ugradimo elektro punjače?

Boravak na poslu je druga najkorišćenija lokacija za punjenje električnog vozila.
Vaša kompanija dobija status inovativne i ekološki osveštene, a zaposleni i posetioci benefit punjenja tokom radnih obaveza i sastanaka.

Vaše stanice za punjenje možete dodati i na mape popularenih servisa lokacija za punjenje i time povećati vaše prisustvo.

Koji tip priključka da odaberemo?

Već danas imamo puno raznovrsnih električnih automobila sa različitim priključcima, pa je nemoguće ugraditi sistem koji pokriva sve moguće opcije punjenja.

Ali ne brinite, svako električno vozilo poseduje sopstveni kabel, u Evropi je to sa standardnim Tip 2 priključkom i to je svakako najbolji izbor. Ukoliko već posedujete električna vozila, verovatno su istog tipa i priključka, pa pored standardnog Tip 2 priključka, možete imati i dodatne sa tipom priključka koji poseduju vaša vozila.

Koju snagu elektro punjača da odaberemo?

Dosadašnje isustvo nam govori da je za poslovne korisnike najbolji izbor stanica snage 11 kW. Sa tim kapacitetom dobijate dovoljnu brzinu punjenja a ne opterećujete mrežu do maksimuma.
Najveća greška koju često prave je ugradnja stanica snage 22 kW vođeni logikom da će se tako najbrže napuniti vozila. Međutim, ukoliko imate nekoliko stanica te snage, rizikujete da dođe do opterećenja sistema pa čak i da stanice ne rade.

Takođe postoje i pametna rešenja koja raspodeljuju snagu ka svakom punjaču i kontrolišu se putem pametnog telefona.

Koja priključna snaga el. energije nam je dostupna?

Kako bi izbegli dodatni zakup snage, važno je da proverite sa koliko energije raspolažete.
Potrebno je uzeti u obzir sve velike potrošače i odabrati sistem koji se na siguran i ekonomičan način uklapa u ukupan zbir.

Pametna rešenja koja preporučujemo, znatno će doprineti boljoj raspodeli energije i omogućiti nesmetan rad stanica za punjenje bez prevelikog opterećenja.

Koji tip priključka

Koliko stanica nam je potrebno?

U današnje vreme najbolji izbor su pemetne stanice koje omogućavaju jednostavnu nadogradnju novih stanica i priključaka.

Kako napreduje tehnologija i razvoj električnih vozila, povećava se dostupnost i broj korisnika, pa svakako treba razmišljati o budućnosti.
u narednom periodu možete očekivati sve veći broj zaposlenih, klijenate i partnera koji će dolaziti sa električnim vozilima.

Kako da obračunamo troškove?

U razvijenim zemljama kompanije zaposlenima ne naplaćuju punjenje već je to benefit i stimulacija. Ukoliko se ipak odlučite da naplatite utrošenu energiju, stanice sa naprednim sistemom praćenja pružiće vam detaljne izveštaje, a korisnici prilikom korišćenja vrše autorizaciju putem kartica ili mobilnih aplikacija.
Takođe, ukoliko je parking kompanije javno dostupan, možete i monetizovati uslugu punjenja korisnicima koji su u prolazu, a vašim zaposlenima omogućiti besplatno punjenje.

Punjenje flote vozila

Već nakon prvog iskustva sa električnim vozilom, uvidećete ekonomičnost, praktičnost i druge benefite njihove upotrebe. Sigurni smo da ćete u budućnosti za potrebe poslovanja preći na električna vozila, a već implementirana infrastruktura za punjenje pružiće vam nesmetan prelazak na njih.

Preporučeni uređaji

Kućna upotreba / Za firme
11 kW / 22 kW / 3.7 kW / 7.4 kW

Kontaktirajte nas

Upit za ponudu

Kako bi dobili sve potrebne informacije i cenu proizvoda, molimo Vas da popunite i pošaljete sve potrebne podatke, a mi ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku.