O nama

Da se predstavimo

Lider u oblasti obnovljivih izvora energije

Telefon inženjering

od 2007. godine

Telefon inženjering d.o.o. je inovativna kompanija sa najvećim iskustvom i tradicijom na polju obnovljivih izvora energije u jugoistočnoj Evropi. Od osnivanja 2007. godine, orijentisani smo na poslovne i tehnološke inovacije i time smo zauzeli lidersku poziciju u oblasti obnovljivih izvora energije.

Energija je naša budućnost, stoga naša kompanija želi da investira u čistije, zdravije i dugoročno isplatljivije proizvode, čija moderna tehnologija daje mogućnost da proizvodimo svoju električnu ili toplotnu energiju i tako ostvarimo ekonomski benefit.

Sarađujemo sa vodećim svetskim proizvođačima sistema za punjenje električnih vozila i u prilici smo da ponudimo kompletno rešenje. Od planiranja, preko realizacije, do unapređenja i održavanja pouzdanih sistema za punjenje električnih vozila u kućnim uslovima, kompanijama, kao i na javnim površinama, trgovinskim centrima i svim drugim mestima, nezavisno od postojanja električne mreže.

Obnovljivi izvori energije

Obnovljivi izvori energije

Telefon inženjering d.o.o. bazira svoje poslovanje upravo na korišćenju obnovljivih izvora energije, koji se neograničeno nalaze u prirodi. Vršimo projektovanje i instalaciju visokokvalitetnih  sistema koji koriste energiju sunca, vetra i vode.
Ovi sistemi mogu delimično ili u potpunosti zadovoljiti sve vaše potrebe za strujom, toplom vodom i grejanjem, u situacijama kada ne postoji izgrađena infrastruktura ili kada želite da dugoročno uštedite i smanjite svoje troškove električne energije ili energeneta za zagrevanje objekata. Sistemi mogu biti i hibridnog tipa koji omogućavaju korišćenje energije iz različitih izvora.

Sa dva sedišta u Beogradu i Novim Banovcima i magacinima na 3 lokacije u Beogradu, posedujemo najveći lager opreme u domenu obnovljivih izvora energije, te nudimo svojim kupcima preko 1000 različitih artikala. U ponudi imamo uređaje i sisteme najprestižnijih svetskih proizvođača solarnih panela, invertora, toplotnih pumpi kao i svih potrebnih uređaja i opreme za konfiguraciju sistema obnovljivih izvora energije. Sarađujemo sa preko 50 kompanija širom sveta kao što su SMA, Fronius, Luxor, Bosch, Solar Fabrik, Victron, Newmax… i mnogi drugi.

Posebno smo posvećeni izuzetnom kvalitetu proizvoda, stvarajući imidž pouzdanog saradnika. Cilj nam je da svaki klijent bude zadovoljan našom saradnjom i ostvarenim efektima nakon ugradnje naših proizvoda.

Preko 5000 projekata

Naša kompanija ima najdužu tradiciju u oblasti obnovljivih izvora energije u Srbiji. Sa referencama preko 5000 realizovanih projekata na području Srbije, zemalja regiona, zapadne Evrope i Afrike predstavljamo lidera u oblasti obnovljivih izvora.

Svojim kupcima nudimo: projektovanje i instalaciju solarnih sistema i solarnih elektrana, instalaciju solarnih kolektora, toplotnih pumpi, hidroturbina i izvođenje telekomunikacionih instalacija, kao i samostalnu prodaju svih elemenata i uređaja iz ove oblasti.

Srbija ima znatno veći broj časova sunčevog zračenja nego većina evropskih zemalja, što omogućava da se ugradnjom solarnih panela smanji zavisnost od elektrodistributivne mreže, ili stekne potpuna energetska nezavisnost.

Solarne sisteme instaliramo na domaćinstvima, privrednim objektima, vikendicama, brodovima, kamp vozilima, sistemima za navodnjavanje u poljoprivredi, solarnoj rasveti i telekomunikacionim sistemima. Naši sistemi su fleksibilni, sa mogućnošću proširenja.

Vetrogeneratori

Vetrogeneratori

Telefon inženjering d.o.o. u ponudi ima i moderne horizontalne i vertikalne vetrogeneratore, kao i kompletne sisteme vetrogeneratora koji su priključeni na mrežu.
Na ove vrste sistema se mogu priključiti i solarni paneli, gde je predviđeno da u letnjim danima solarni paneli proizvode energiju, dok u zimskim mesecima sa više vetra vertogeneratori proizvode i pune akumulatore električnom energijom. Prodajemo vetrogeneratore prestižnih svetskih proizvožača kao što je Primus Windpower USA.

Hidroenergija je značajan izvor obnovljive energije u našoj zemlji. Instalacija mini hidroelektrane na povoljnoj lokaciji može obezbediti potpuno snadbevanje električnom energijom. Ovi sistemi se mogu odlično kombinovati sa solarnim sistemima u letnjem periodu kada su niži vodostaji reka, a ima više sunčeve energije.

Telefon inženjering u ponudi ima tri različita tipa hidroturbina, a eksluzivni smo zastupnik renomiranog proizvođača malih hidroturbina sa Novog Zelanda – Eco innovation.

Toplotne pumpe

Toplotne pumpe

Za zagrevanje i hlađenje objekata, kao i za pripremu sanitarne vode nudimo našim kupcima inovativne Bosch toplotne pumpe vazduh-voda.

Toplotne pumpe koje instaliramo mogu da rade u kombinaciji sa solarnim sistemima tako da se višak proizvedene energije pomoću solarne elektrane automatski preusmerava prema toplotnoj pumpi. 

Zahvaljujući ovakvom načinu rada omogućuje se efikasnije i ekonomičnije korišćenje ugrađenih sistema.

Takođe u ponudi imamo pločaste i vakuumske solarne kolektore nemačkih kompanija Bosch i Weser. Grejanje sanitarne vode i bazena na ovaj način predstavlja odlično rešenje uštede finansijskih sredstava. Stepen efikasnosti ovih sistema je preko 70% i na godišnejm nivou može da obezbedi od 60% do 80% potreba za sanitarnom vodom.

Dobitnici smo raznih priznanja, posebno ističemo pobedu na međunarodnom konkursu 2013. godine za najbolje inovativno rešenje napajanja električnom i toplotnom energijom pomoću obnovljivih izvora u konkurenciji sa 37 evropskih firmi. Posebno smo ponosni što možemo da vam predstavimo i solarni pokretni agregat, uređaj koji je naša kompanija projektovala i prezentovala i za koji smo takođe dobili nagaradu. Ovaj proizvod postao je brend naše kompanije i sinonim za visoke standarde u domenu obnovljivih izvora energije.

Naš tim stručnjaka i zaposlenih, od kojih je preko 50% sa višom i visokom stručnom spremom, nastoji da isprati sve tehnološke izazove, stalnim usavršavanjem i saradnjom sa vodećim svetskim kompanijama na polju energetike. Želimo da svojim stručnim radom i brigom o životnoj sredini pomeramo standarde uspešnosti i održimo vodeću poziciju u oblasti obnovljivih energija u regionu.

Svrha našeg rada je da nove tehnologije približimo svim segmentima društva i da ostanemo sinonim za kvalitet i pouzdanost. Profesionalan pristup zahtevima korisnika i konstantno ulaganje u istraživanje i razvoj, pozicionirali su nas u red kompanija koje idu u korak sa svetskim trendovima. Prepoznatljivosti našeg imena na tržištu i rejtingu pouzdane kompanije doprineo je širok asortiman opreme po najpovoljnijim cenama i kompletna tehnička podrška koju nudimo svojim klijentima.

Telefon inženjering d.o.o. promoviše sigurnost i posvećenost u cilju postizanja vrhunskih rezultata u izgradnji modernih, štedljivih objekata, ne zanemarujući zahteve za komforom i estetskim rešenjima ni u jednom objektu. Nastojimo da svojim klijentima ponudimo najbolja inovativna rešenja sa maksimalnom energetskom efikasnošću i uštedom te su svi naši proizvodi odličan spoj cene i kvaliteta.

Kontaktirajte nas

Upit za ponudu

Kako bi dobili sve potrebne informacije i cenu proizvoda, molimo Vas da popunite i pošaljete sve potrebne podatke, a mi ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku.